Dep de kipfilets droog en bestrijk ze met versgemalen peper.
Smelt de boter in een pan, laat uitbruisen en braad de kipfilets aan beide
kanten mooi goudbruin (grilleren kan ook).
Schil de asperges en kook ze in ± 10 minuten gaar.
Kook de kippenbouillon tot de helft in, breng deze fond op smaak met
versgemalen peper en wat zout en monteer ze op met klontjes koude
boter.
Kook de eieren in 10 minuten hart en pel ze.
Snijd de eieren in plakjes of hak het eiwit en het eigeel apart fijn.
Verwarm de groene asperges even en haal de groene en de witte asperges uit
het kooknat en laat ze even uitlekken.
Spoel de muntblaadjes af en dep ze droog.
Leg de kipfilets op de borden, schep er de saus over en leg de asperges
erbij.
Garneer met het ei en de blaadjes munt.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |